Bedwantsen

De bedwants verdient een eigen pagina op de website! Bedwantsen zijn namelijk echte lastpakken. Zowel in de bestrijding ervan, maar ook zeker in uw fysieke en mentale gezondheid. Ze kunnen u echt tot waanzin drijven.

De bestrijding van bedwantsen is echt een specialisme. Eigenlijk is er maar één effectieve manier om ze aan te pakken. Dit is erg arbeidsintensief en dat ziet u dan helaas ook terug in de prijzen. Laat u niet verleiden door advertenties waarin men beloofd u van de bedwants af te helpen voor lage bedragen. Dit is namelijk onmogelijk! RIBEO hanteert de huidige richtlijnen en adviezen van het KAD als werkwijze.

Inspectie

Wat kan RIBEO voor u betekenen? Wij voeren als eerst een uitgebreide inspectie uit. Dit kan enkele uren duren. Bedwantsen zijn namelijk kleine beestjes en kunnen zich op de meest gekke plekken verstoppen. Denk hierbij dan niet alleen aan uw bed maar ook aan stopcontacten, wekkerradio’s, naden en kieren tussen plinten, plafond en schilderijlijstjes. Hiernaast eten ze maar eens per week en verstoppen ze zich weer. Ook kunnen ze zeer lange tijd zonder voedsel. Denk hierbij gerust aan maanden. Alleen als we daadwerkelijk sporen van de bedwants aantreffen, gaan we over op een bestrijding.

Adviezen

Tijdens de inspectie krijgt u adviezen van de bestrijdingstechnicus. Het opvolgen hiervan is essentieel voor het bereiken van een goed eindresultaat! Omdat u veel informatie krijgt, worden deze adviezen opgeschreven, zodat u dit op een later tijdstip op uw gemak kunt nalezen.

Kosten

De kosten van deze inspectie worden gebaseerd op voorrijkosten, uren arbeid en eventueel gebruikte materialen. U vind de tarieven van RIBEO terug op deze website. De kosten van de inspectie worden deels verrekend zodra u een bestrijding door RIBEO laat uitvoeren. De verrekening vind plaats op de eindfactuur.

Bestrijding

De bestrijding van bedwantsen is een zeer intensief traject. Op de eerste afspraak verrichten wij het meeste werk. Hierbij moet u denken aan:

  • Alle beddengoed in oplosbare waszakken (u kunt deze dan wassen op minimaal 60 graden).
  • Alle kleding in oplosbare waszakken (u kunt deze dan wassen op minimaal 60 graden).
  • Alle meubels in de kamer zo veel als mogelijk demonteren en behandelen met een speciaal tegen bedwantsen ontwikkelde stoommachine.
  • Hierna behandelen we de naden en kieren met een insecticide. Dit middel is meerdere weken werkzaam.
  • Na twee weken is er een tweede inspectie. Bij het aantreffen van veel levende bedwantsen, moet de behandeling zo spoedig mogelijk worden herhaald.
  • Als er tijdens de tweede inspectie geen levende bedwantsen worden aangetroffen, wordt de behandeling niet herhaald. Dan volgt er na 6 tot 8 weken nog een naden en kieren behandeling met een lang werkende insecticide.

Middelen

Uit onderzoek blijkt dat meerdere soorten bestrijdingsmiddelen niet meer effectief zijn. Ook de lijst met toegestane middelen is behoorlijk uitgedund. De middelen die we wel mogen gebruiken geven zeker resultaat, maar de bedwants is er niet sterk gevoelig voor. Dat betekent dat ze wel dood gaan, maar dit kan (met een beetje pech) wel uren duren. Er zijn bij het Kennis en Advies Centrum voor plaagdieren (KAD) gevallen bekend waarin sommige bedwantsen na minuten lang contact met gif, nog leven na 196 uur! Dit geeft des te meer aan dat het bestrijden van de bedwants een zware, tijdrovende, emotioneel slopende en dure klus kan zijn.