Ventilatiekanaal reinigen

Ventilatiesystemen in woningen zorgen voor het afvoeren van vervuilde lucht. Door een verstopt of defect systeem, of verkeerd gebruik, blijft deze lucht in uw huis hangen.

Vervuild systeem
“Ik kom soms bij woningen waar het systeem sinds de bouw 25 jaar geleden niet is schoon gemaakt. Zo’n kanaal zit vol stof, vet en schimmel. Hierdoor neemt de capaciteit van de luchtafvoer ernstig af. Vervuilde lucht kan niet meer naar buiten waardoor een ongezond leefklimaat ontstaat. Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken. Signalen van een slecht werkend ventilatiesysteem zijn een hoge luchtvochtigheid in de woning, schimmelvorming en de aanwezigheid van zilvervisjes. Mijn advies is: haal eens zo’n ventiel van het plafond in de keuken of de badkamer. En kijk er eens in.”

Verkeerd gebruik
Niet alleen achterstallig onderhoud leidt tot vervuilde lucht in de woning. “Ook het onjuist gebruik van het systeem zorgt veelal voor klachten als hoge luchtvochtigheid en schimmelvorming. Bij controles kwam ik afgesloten ventielen tegen of zelfs situaties waarin de motor helemaal niet aan bleek te staan.”

RIBEO kan uw ventilatiekanaal reinigen en de ventilatiemotor nakijken en/of vervangen. Reinigen kan al vanaf €121,- incl. BTW. Kijk voor meer informatie bij de tarieven of neem contact op.