Ongediertebestrijding

Zwamsanering
Onderhoud

Hieronder vind je belangrijke informatie over Wespen, Muizen & Ratten en Bedwantsen.
Verder vind je een aantal afbeeldingen van verschillende plaagdieren om de plaag die van toepassing is, te kunnen herkennen.

Wespen

Ervaar je veel overlast van wespen en heb je het vermoeden dat er een wespennest in je huis, tuin of bedrijfspand zit? Kijk dan goed waar de wespen naartoe vliegen. Op de plek waar het wespennest zit, is er een constante activiteit van wespen die af en aan vliegen naar 1 plek. Heb je het wespennest gelokaliseerd en wil je deze bestreden hebben? Neem dan contact op!

Wij bestrijden een wespennest tot een werkhoogte van 5 meter. Zit het wespennest hoger of op een moeilijk te bereiken plek? Dan graag in overleg. Houdt rekening met meer kosten door bijvoorbeeld het huren van een hoogwerker.

Muizen & Ratten

Ratten en muizen zijn niet weg te denken uit de leefomgeving van de mens. Ze worden aangetrokken  door voedsel dat wij gemakkelijk beschikbaar maken. Bijvoorbeeld achtergelaten stukken voedsel op de grond, volle vuilniszakken buiten zetten of niet afgesloten voedingsmiddelen in huis. Daar waar de mens is, is altijd eten.

Chemisch bestrijden is dan ook slechts beperkt effectief. Een nieuwe populatie neemt al snel de plaats in van de bestreden populatie, want het voedsel nemen we daar niet mee weg.

Daarnaast kan chemisch bestrijden nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Het is dus van belang dat de bron van het probleem wordt aangepakt: ‘Waarom zitten de populaties er en hoe zijn ze er gekomen?’

RIBEO hanteert bij het bestrijden van ratten en muizen de werkwijze als voorgeschreven in het handboek “Integrated Pestmanagement Knaagdieren” (HIK). Dit handboek is sinds januari 2023 de nieuwe standaard voor bedrijven die gecertificeerd zijn tot het gebruik van rodenticiden (ratten/muizengif). Voor een succesvol eindresultaat is samenwerking tussen klant, en ons als professionele bestrijders, van essentieel belang.  Gezamenlijk dragen wij de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en monitoring van het beleid. Het HIK zet middels een stappenplan uiteen welke maatregelen er wanneer en door wie genomen moeten worden. Zo wordt ook omschreven wanneer chemische bestrijdingsmiddelen ingezet mogen worden.

Bedwantsen

Bedwantsen zijn echte lastpakken. Zowel in de bestrijding ervan, maar ook zeker voor je fysieke en mentale gezondheid. Ze kunnen je echt tot waanzin drijven.

De bestrijding van bedwantsen is een specialisme. Eigenlijk is er maar één effectieve manier om ze aan te pakken. Dit is erg arbeidsintensief en dat zie je dan helaas ook terug in de prijzen. Laat je niet verleiden door advertenties waarin men beloofd de bedwants voor lage bedragen te bestrijden. Dit is namelijk onmogelijk!

Hoe herken je de mogelijke aanwezigheid van bedwantsen?

  • Beten: jeukende bulten gelijkend op muggenbulten meestal op een rijtje en op niet bedekte huid, zoals armen, benen, handen en de nek.
  • Kleine donkere bloedvlekjes op beddengoed
  • Eitjes en vervellingshuidjes
  • Zoete vieze geur

Wat kunnen wij voor je betekenen?
Als eerste voeren we een uitgebreide inspectie uit. Dit kan lang duren. Bedwantsen zijn namelijk zeer kleine beestjes en kunnen zich op de meest gekke plekken verstoppen. Denk hierbij dan niet alleen aan een bed maar ook aan stopcontacten, wekkerradio’s, naden en kieren tussen plinten, plafonds en schilderijlijstjes. Hiernaast eten ze maar eens per week en dan verstoppen ze zich weer. Ook kunnen ze zeer lange tijd zonder voedsel. Denk hierbij gerust aan maanden. Alleen als we daadwerkelijk sporen van de bedwants aantreffen, gaan we over op een bestrijding.

Tijdens de inspectie krijgt u adviezen van onze bestrijdingstechnicus. Het opvolgen hiervan is essentieel voor het bereiken van een goed eindresultaat! Omdat je veel informatie krijgt, worden deze adviezen opgeschreven, zodat je dit op een later tijdstip op je gemak kunt nalezen.

Bestrijding
De bestrijding van bedwantsen is een zeer intensief traject. Op de eerste afspraak verrichten wij het meeste werk. Denk hierbij aan:

  • Alle beddengoed in oplosbare waszakken (deze kun je dan wassen op minimaal 60 graden).
  • Alle kleding in oplosbare waszakken (ook deze wassen op minimaal 60 graden).
  • Alle meubels in de kamer worden zo veel als mogelijk gedemonteerd en behandeld met een speciaal tegen bedwantsen ontwikkelde stoommachine.
  • Hierna behandelen we de naden en kieren met een insecticide. Dit middel is meerdere weken werkzaam.
  • Na twee weken is er een tweede inspectie. Bij het aantreffen van veel levende bedwantsen, moet de behandeling zo spoedig mogelijk worden herhaald.
  • Als er tijdens de tweede inspectie geen levende bedwantsen worden aangetroffen, wordt niet de gehele behandeling herhaald. Dan volgt er na 6 tot 8 weken nog een naden en kieren behandeling met een lang werkende insecticide.

Middelen
Uit onderzoek blijkt dat meerdere soorten bestrijdingsmiddelen niet meer effectief zijn. Ook de lijst met toegestane middelen is behoorlijk uitgedund. De middelen die we wel mogen gebruiken geven zeker resultaat, maar de bedwants is er niet sterk gevoelig voor. Dat betekent dat ze wel dood gaan, maar dit kan (met een beetje pech) wel uren duren en soms wel dagen. Er zijn bij het Kennis en Advies Centrum voor plaagdieren (KAD) gevallen bekend waarin sommige bedwantsen na minuten lang contact met gif, nog leven na 196 uur! Dit geeft des te meer aan dat het bestrijden van de bedwants een zware, tijdrovende, emotioneel slopende en dure klus kan zijn.

Afbeeldingen plaagdieren

Wespen

Wespennest in tuinkussen

Wespennest van dichtbij

Wespen rondom ingang nest

Muizen & Ratten

Huismuis

Bruine & Zwarte Rat

Knaag schade

Muizen hol

Ratten hol

Muizen- en Rattenkeutels

Bedwantsen

Bedwants ongevoed & gevoed

Bedwantsen op matrashoes

Bedwantsbeten

Kakkerlakken

Vlooien

Kakkerlakken in huis

Vlo

Vlooienbeten

Zilvervisjes

Papiervisjes

Zilvervisje

Papiervisje

Schade aan boek/papier (droge plek)

Houtworm

Boktor

Houtworm

Schade door Houtwormen

Schade door Boktorren

Kleermotten

Levensmiddelenmotten

Kleermot

Schade door Kleermotten

Levensmiddelenmot

Motmuggen

Mieren

Motmug / Rioolmug

Mier

Mieren in huis

Tapijtkever

Tapijtkever

Schade door Tapijtkever

Contact info

Wil je snel duidelijkheid over onze diensten en hoe nu verder?

Bel voor een afspraak

0180-787722

Of mail middels
onderstaand contactformulier

Soort plaag:

5 + 5 =

RIBEO

Bestrijding & Onderhoud

Eerste Tochtweg 22
2913 LP Nieuwerkerk ad IJssel

0180-787722
info@ribeo.nl

Algemene voorwaarden

Privacy beleid

KvK 69013985
Btw-id NL001572890B49