Ongediertebestrijding

Zwamsanering

Onderhoud

Hieronder vind je belangrijke informatie over Schimmels & Zwammen.
Verder vind je een aantal afbeeldingen van de verschillende Schimmels & Zwammen om de plaag die van toepassing is, te kunnen herkennen en te zien wat de gevolgen kunnen zijn.

Oppervlakteschimmel

Er zijn veel soorten oppervlakteschimmels, maar het meest herkenbare is een zwarte aanslag op muren of in randen in bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer. Schimmels kunnen ontstaan wanneer de ruimte te vochtig is. Schimmels zorgen voor een ongezond leefklimaat in huis en kunnen gezondheidsklachten veroorzaken zoals keelpijn, niezen, hoesten en hoofdpijn. Ze kunnen ook astma en andere luchtwegklachten verergeren. Het is dus belangrijk dat schimmelproblemen in huis worden aangepakt.
RIBEO onderzoekt de oorzaak, verhelpt deze en bestrijdt hierna de schimmels.

Huis- en kelderzwam

Huis- en kelderzwammen zijn schimmels die schadelijk zijn voor hout. Deze zwammen zijn de meest schadelijke schimmels voor gebouwen. Ze veroorzaken ‘bruinrot’ in hout en zijn zeer lastig te bestrijden. Huis- en kelderzwammen kunnen zich ontwikkelen zodra hout een te hoog vochtigheidspercentage krijgt. Dit gebeurt in gebouwen vaak door lekkages en in kruipruimtes door een slechte kruipruimte ventilatie, rioolbreuk of hoog grondwaterniveau. Normaal gesproken heeft hout in een gebouw een vochtpercentage van ongeveer 10 tot 17%. Zodra door achterliggende oorzaken het percentage vocht stijgt tot boven de 20-24%, kan er huis- en kelderzwam ontstaan. Naast vocht is temperatuur voor schimmels ook erg belangrijk. Huiszwam gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden. Kelderzwam bij een temperatuur van rond de 23 graden.

Risico’s
Huis- en kelderzwammen zijn dus een veroorzaker van bruinrot in hout. Als je een houten vloer hebt en in de draagbalken ontstaat een van deze zwammen, dan loopt de draagkracht van je vloer dus ernstig gevaar. Zwammen kunnen ervoor zorgen dat een dikke balk binnen een aantal maanden geheel is doorgerot. Bij het aantreffen van huis- en/ of kelderzwam is direct actie ondernemen dus ook echt noodzakelijk!

Afbeeldingen Zwammen & Schimmels

Oppervlakteschimmel

In een hoek van de ruimte

Over de gehele muur

In de badkamer

Huiszwam

Structuur Huiszwam

Tegen de muur

Op de vloer

Kelderzwam

Op vloerbalk

Langs volledige muur

Tegen onderkant vloer

Schades

Doorgezakte balkonvloer

Doorgezakte houten woonkamervloer

Aangetaste houten vloer

Contact info

Wil je snel duidelijkheid over onze diensten en hoe nu verder?

Bel voor een afspraak

0180-787722

Of mail middels
onderstaand contactformulier

Soort plaag:

1 + 8 =

RIBEO

Bestrijding & Onderhoud

Eerste Tochtweg 22
2913 LP Nieuwerkerk ad IJssel

0180-787722
info@ribeo.nl

Algemene voorwaarden

Privacy beleid

KvK 69013985
Btw-id NL001572890B49